3


Opgericht: juni 2010

Locatie:
Hooizak 7
5761 RZ Bakel

Secretariaat:

Voorzitter: G.J.M. van der Zanden
Secretaris: C. van Leest
Professionals: Johan Ridders, Bert van Zutphen

Telefoon:
0492-820020

E-mail:
info@golfbaan-stippelberg.com

Website:
www.golfclub-stippelberg.nl

Greenfee:

op aanvraag


Golfbanen in Noord-BrabantGolfbaan Stippelberg

Baan

Championship Course
Heren: lengte 5866 m. CR 70,0 SR 121 par 72
Dames: lengte 5116 m. CR 72,5 SR 124 par 72
Exemptionship Course
Heren: lengte 4846 m. CR 67,0 SR 100 par 67
Dames: lengte 5189 m. CR 68,0 SR 110 par 67
Executive Course
Heren: lengte 3826 m. CR 59,8 SR  96 par 62
Dames: lengte 5137 m. CR 6062 SR  99 par 62


 


Karakter

Op landgoed De Stippelberg vindt u bossen, zandverstuivingen, heide en statige lanen. In het westen liggen oude stuifduinen als ‘stippels’ in het landschap. Hieraan dankt het natuurgebied zijn naam. Tot het eind van de negentiende eeuw overheerste de heide, maar vanaf 1893 tot 1935 zette de Heidemaatschappij het gebied naar haar hand; waar ooit dopheide en brem groeiden, verrezen de Douglasspar en Japanse lariks. In het gebied, met een imponerende grootte van 1000 hectare, vindt u rust en ruimte. In het voorjaar overheersen frisgroene kleuren, in de herfst kleuren de bomen zachtgeel tot bordeauxrood.

De 27-holes golfbaan is ten zuiden van dit natuurgebied aangelegd, nabij grote waterplassen. De oppervlakte hiervan bedraagt uiteindelijk ongeveer 60 hectare. Het golfterrein bestaat uit een 18-holes golfbaan, een 9-holes par 3-4 baan, twee oefengreens, twee approachgreens met bunkercomplexen en een driving range. Dit complex beslaat zo’n 90 hectare en is voorzien van begroeiing zoals deze oorspronkelijk in het gebied voorkwam zoals brem, heide, berk, eik, jeneverbes en prinus. Elke hole heeft haar eigen historische naam uit het gebied en de nabij gelegen woonplaatsen.

De 18-holes baan (Championship Course) is onderverdeeld in negen holes voorzien van voornamelijk heideplanten en negen holes gelegen langs grote waterpartijen. Dat brengt de nodige variatie met zich mee.  Hole 8 is met 536 meter (backtee) de langste van deze 6116 meter lange baan die vier par 5, negen par 4 en vijf par 3 holes telt.

De 9-holes baan (Executive Course) bestaat uit vijf par 3 en vier par 4 holes. De totale lengte van de negen holes bedraagt 1913 meter.  De holes 2 tot en met 7 worden doorkruist door de Snelle Loop. Bij hole 3 van de Championship Course vloeit de Snelle Loop met de Esperloop samen tot een snelle stroom en vormt een natuurlijke waterpartij rondom de green van hole 9 van de Championship Course. Het golfcomplex is ontworpen door golfbaanarchitect Michiel van der Vaart met medewerking van collega’s Gerard Jol en Philip Spogard van Jol Golf Design. Jol Golf Design is onder andere bekend van golfbaan Bleijenbeek in Afferden, Landgoed Bergvliet in Oosterhout en Golfpark De Haenen in Teteringen.


Bijzonderheden

Het inmiddels opgeleverde clubhuis van Golfbaan Stippelberg aan de Hooizak 7 in Bakel heeft - onder andere door de rieten kap - een chique uitstraling.

Het clubhuis krijgt een verhoogd terras, zodat de verrichtingen van de golfers goed te volgen zijn. Op de benedenverdieping is voorzien van een entree met glazen draaideur, secretariaat, en 80 m2 grote golfshop met receptie. Het clubhuis is vanaf 24 januari 2011 toegankelijk. De receptie en golfshop zijn dagelijks van 08.00 tot 19.00 uur geopend. De kleedkamers en lockerruimte bevinden zich eveneens op de benedenverdieping. De lockerruimte is voor de leden rechtstreeks vanuit het plein voor het clubhuis bereikbaar.

De eerste verdieping is bereikbaar met een brede trap, minder validen kunnen met de lift naar de eerste verdieping. Hier bevinden zich het  horecagedeelte met restaurant, dat tijdens openingstijden van het clubhuis voor iedereen toegankelijk is. Vanuit het restaurant en horecagedeelte is het panoramisch uitzicht adembenemend.


Beoordeling

Overalcijfer: 6.27
De beoordeling is berekend uit een gemiddelde van 25 reviews.

Review plaatsen

Uw naam en e-mailadres worden niet gepubliceerd.

Naam
Handicap
E-mail
De baan
Oefenfaciliteiten
Horeca
Caddymaster
Algemene prijs/kwaliteit