3

Equipment nieuws

Yes Putters 2010

Yes! Golf introduceert drie nieuwe modellen van z’n populaire C-groef putters. De nieuwe putters, Morgan en Mollie, hebben een faceconstructie met gebruik van verschillende materialen. De Donna II is de opvolger van de geweldig succesvolle Donna die gebracht werd in 2008; dit model heeft een plumber-neck hosel.

“De nieuwe modellen Morgan en Mollie zullen zeker veel stof doen opwaaien, waar ze ook gespeeld worden,” zegt Francis Ricci, CEO van Yes! Golf. “Verschillende spelers op de tour hebben deze modellen getest en zijn zeer tevreden over de roll en gevoel van de putters en we gaan ze graag in handen geven van onze klanten.”

De Morgan en Mollie hebben een klassieke bladeputter vorm, verbeterd door YES! Golf’s C-groeven technologie en de clubhoofdconstructie met meervoudige materialen. Het clubhoofd combineert een wolfraam achterkant met een aluminium clubface. De combinatie van lichte aluminium clubface en de zware achterkant maximaliseert het moment van inertia en stabiliseert de voorkant bij het raken van de bal, wat resulteert in meer controle en een grotere consistentie.

De Mollie putter heeft een bekende vorm waarbij de verschillende technologieën tegelijkertijd de gebruiker helpen. De achterkant van de putter heeft een gedeelte van ultrazwaar wolfraam wat de MOI van de putter significant verhoogt, in combinatie met de superlichte achterkant van aluminium dat ook in de luchtvaart gebruikt wordt. De body van de putter is gemaakt van 303 roestvrijstaal en de hele club is perfect CNC precisiegefreesd. De lichte, ‘soft’ voorkant en de zware achterkant zorgen voor een erg vergevingsgezinde putter zonder veel te groot te zijn. Bovendien heeft hij het voordeel van de C-groef technologie zoals alle Yes! putters waardoor de bal een zeer efficiënte topspinbeweging krijgt. De putter is te koop voor € 349,00.

De Morgan putter heeft een “toe-down” design geënt op wat beschouwd kan worden als de meest klassieke vorm ooit in putter ontwerp. Deze bladeputter is net als de Mollie gemaakt met een lichte aluminium clubface en een achterkant van zwaar wolfraam, waardoor de club zo vergevend is als maar kan voor een club van deze grootte. Het doel was om een club te maken die makkelijk in het gebruik was en Yes! Golf is het gelukt. De putter is te koop voor € 349,00.

Het populaire Donna model krijgt een facelift in 2010 wat resulteert in de Donna II. Weer is gekozen voor het gebruik van twee verschillende materialen waarmee de originele Donna zoveel toernooien won over de hele wereld, waaronder de 2008 Tournament Players' Championship en de World Cup. Het ontwerp van de Donna II is een combinatie van een mallet en cavity back, ook wel een hybride design genoemd. De hiel-teen balans maakt het een zeer vergevingsgezinde putter. De volle offset shaft heeft een dubbele bocht en de cavity van de putter heeft een enkele zichtlijn. De face en hosel gedeelten zijn gemaakt van 6061 aluminium en de achterkant van 303 roestvrijstaal. De hiel en teen zijn zeer gebalanceerd doordat de achterkant van de putter door de clubface heen komt voor een maximale MOI. De Donna II is een hybride van een blade en een mallet en zal daarom iedereen aanspreken. De Donna is volledig precisie-gefreesd en zal te koop zijn voor € 279,00.