3

Equipment nieuws

Wilson D-100 series

Wilson Golf komt met een nieuwe Superlight series voor 2013 met de nieuwste lichtgewicht technologie die het mogelijk maakt voor amateurspelers om meer afstand te krijgen met dezelfde swing inspanning.

De nieuwe D-100 driver, ijzers, fairway wood en hybride zijn de opvolger de bekroonde Di7 en Di11 series. De veranderingen helpen bij het genereren van een snellere clubhoofd snelheid die kunnen tot 15 meter toevoegen aan de driver afstand en tussen 5-10 meter op ijzer schoten.

De clubs werden geÔnspireerd door het feit dat de beste spelers ter wereld, de laatste jaren steeds meer met lichtere clubs & shafts spelen en nde ieuwe clubs van Wilson hebben met eigen technologie, de balans van de juiste verdeling van het gewicht over het clubhoofd, shaft en grip, zodat er meer afstand kan worden gehaald uit de de clubs.

"Je kunt clubs maken die te licht zijn", aldus Michael Vrska, Director Wilson Golf van R & D. "Maar uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat met de juiste licht gewicht-technologie kan helpen om met dezelfde inspanning een hogere clubhoofd snelheid te genereren voor meer afstand... en iedereen wil meer afstand."

De nieuwe D-100 ijzers zijn voorzien van een grote, dunner clubblad, wat een hogere bal snelheid genereed in combinatie met een undercut cavity die het mogelijk maakt om 35% meer massa te verplaatsen naar de zool, hiel en de teen van het clubblad en dat zorgt voor een ijzer die bij misslagen toch goede afstanden zal leveren.

De nieuwe D-100 driver geleverd met een lichte Matrix Ozik Xcon HD 4.1 graphite shaft weegt in zijn geheel maar 269 gram, en bij Wilson zeggen ze een lichtere club zorgt voor een hogere clubsnelheid. Het Enhanced Cup Face Design en de Variable Face Thickness Technology zorgt mede voor meer afstand en een grotere sweetspot geeft meer vergevingsgezindheid bij slagen die niet geheel in het midden van het clubblad komen.

De fairways houten met Matrix Ozik HD5.1 graphite shaft hebben dezelfde "Right Light" technologie als de rest van de serie, de zwarte finish levert meer zelfvertrouwen bij het adresseren.Het nieuwe ontwerp van de kroon levert een lager zwaartepunt en daardoor een betere vertrekhoek van de bal.

Wilson Staff D-100 hybrides zijn gemaakt om de D-100 ijzers perfect aan te vullen en dienst te doen als vervanger van de lange ijzers. De D-100 hybride levert superieure afstand in combinatie met vergevingsgezindheid met als shaft de Matrix OZIK Altus 5.6 graphite.

Driver:† vanaf Euro. 279,00 (9, 10,5 en 12 graden)
Fairway hout:† vanaf Euro. 169,00 (3W, 5W & 7W)
Hybride† vanaf Euro. 159,00 (17, 19, 22 en 25 graden)
IJzers: vanaf Euro. 699,00 staal (5-SW)


27 februari 2013 - 13.30 uur