3

Equipment nieuws

Vier Overwinningen voor Titleist Prov 1

Legendarische Titleist Pro V1 pakt vier overwinningen verspreid over de wereld, waaronder een eerste Senior Master titel voor Titleist golfbal loyalist Bernhard Langer

Titleist, the #1 ball in golf, is dit weekend overal ter wereld de grote overwinnaar, door op vier  professionele Tours, waaronder een tweede Major in twee weken tijd, bovenaan de ranglijsten te eindigen. In navolging van Louis Oosthuizen, die vorige week met de Pro V1x zijn eerste Major titel op het Open Championship in St. Andrews behaalde, heeft Bernard Langer dit Zuid-Afrikaanse voorbeeld gevolgd, door met de Pro V1 zijn eerste Senior Major overwinning te pakken op het Senior Open. Ook Richard S. Johnson (Pro V1x) die de Nordea Scandinavian Masters op de Europese Tour won, Jiyai Shin (Pro V1) met een overwinning op de Evian Masters op de LPGA Tour en D.J. Brigman (Pro V1x), winnaar van de Nationwide Tour’s Children’s Hospital Invitational, vertrouwden voor het behalen van de winst op Titleist.

Langer stond bovenaan een ranglijst, die bezaaid was met Titleist Pro V1 loyalisten, op de Carnoustie Links. Met een laatste ronde van 1-over par 72, eindigde hij op 5-under par 279 en won hij met een slag van Corey Pavin (Pro V1). Andere Titleist golfballoyalisten die Langer en Pavin aan de top gezelschap hielden waren Jay Don Blake (Pro V1x), Russ Cochran (Pro V1) en Peter Senior (Pro V1) die de derde plaats met elkaar deelden, en voor dit succes unaniem vertrouwden op het gevoel en de speelbaarheid van de legendarische Pro V1. Het overgrote deel van het spelersveld vertrouwde op Titleist, met 107 spelers die kozen voor de Pro V1 of de Pro V1x, ten opzichte van 16 spelers die kozen voor een bal van de naaste concurrent.

Op de Europese Tour werd Richard S. Johnson de tweede Zweed die de winst pakte op de Scandinavian Masters. Bij zijn tweede overwinning op de Europese Tour vertrouwde hij op de Pro V1x. Johnson eindigde met een laatste ronde van 71 op 11-under par, en een slag voorsprong op de rest van het veld, waaronder de Open Champion van vorige week, Louis Oosthuizen die samen met Titleist ambassadeur Brett Rumford en een andere speler op de vierde plaats eindigde.  Titleist was ook de eerste keuze in Zweden, waar 96 spelers vertrouwden op the #1 ball in golf, drie keer meer dan de naaste concurrent met 32.

Op de LPGA Tour claimde Jiyai Shin opnieuw de eerste plaats, door met de Pro V1 te winnen op het Evian Masters. Shin’s laatste ronde van 5-under par 67 bracht haar met een slag voorsprong de winst op een drietal spelers, waaronder Pro V1x loyaliste Na Yeon Choi, die vorige week de  LPGA Tour Jamie Farr Owens Corning Classic won. Op de Nationwide Tour, speelde D.J. Brigman een laatste ronde van 7-under par 64 en pakte daarmee de Children’s Hospital Invitational met een totaal van 10-under par. Deze uitslagen brengen het totaal van wereldwijde overwinningen met Titleist golfballen in 2010 op 75, gevolgd door 16 voor de naaste concurrent.

Een tweede Major overwinning in twee weken tijd voor de legendarische Pro V1 gekoppeld aan drie andere overwinningen bewijzen eens te meer dat ‘s werelds beste spelers voor hun succes opteren voor de niet te evenaren prestaties van Titleist.


Titleist: The #1 Ball in Golf