3

Equipment nieuws

Titleist introduceert revolutionaire 910 Driver Series met SureFit Tour Hosel technologie

Gebaseerd op de successen van topdrivers voor Tourspelers, club professionals en ambitieuze golfers, brengt Titleist,   met de introductie van de 910 series, het prestatieniveau en de fitting van zijn drivers opnieuw naar een hoger niveau. Trots op de allround prestaties en de ongeëvenaarde precisie van de fitting, die voorheen alleen beschikbaar was op de belangrijkste professionele Tours, komt Titleist nu met dit aanbod aan álle serieuze golfers.
 
De nieuwe, revolutionaire Titleist 910D2 en 910D3 drivers zijn al snel opgemerkt door de Titleist’s Tour stafspelers. Rory McIlroy is met de 910D2 gaan spelen, en ook Ross Fisher gebruikte de 910D3 tijdens zijn overwinning op het 3Irish Open, evenals Titleist ambassadeurs Adam Scott en Geoff Ogilvy en inmiddels vele andere toppers. De geavanceerde technologie van de 910D2 en de 910D3 beschikt over de meest stabiele head designs ooit door Titleist ontwikkeld. Daarnaast zijn de drivers voorzien van een nieuwe SureFit Tour (SFT) dual-angle hosel.SFT is een innovatieve, gepatenteerde technologie, die het mogelijk maakt de loft en de lie onafhankelijk van elkaar aan te passen en in te stellen.
 
“De nieuwe 910 drivers zijn verbeterd op het gebied van balvlucht, fitting, uiterlijk, gevoel en geluid. De mogelijkheid van de exacte fitting zorgt voor topprestaties en zelfvertrouwen,” zegt Fred Westerdaal, general manager van Acushnet Nederland, en importeur van Titleist. “Deze zaken maken de Titleist 910 drivers absoluut een klasse apart.”
 
“De nieuwe 910D2 en 910D3 zijn niet alleen de best presterende drivers in de geschiedenis van Titleist, maar leveren ook nog eens een enorm wedstrijdvoordeel op,” aldus Westerdaal. “De mogelijkheid om onafhankelijk van elkaar loft en lie aan te passen, zorgt voor een optimale balvlucht, zowel hoog als laag, en voor meer fade of draw.”
 
Titleist 910 drivers zijn verkrijgbaar in twee modellen, die beiden een onmiskenbaar hoog niveau aan vergevingsgezindheid en shot control leveren. De 910D2 beschikt over een  460cc full-peervormige head, ontworpen voor maximale speelbaarheid en vergevingsgezindheid, een strakkere balvlucht met een hogere launch en lage tot middelmatige spin.  De 910D3 beschikt over een 445cc classic-peervormig headdesign. De 910D3 zorgt ook voor een strakkere balvlucht met weinig spin en een verbeterde speelbaarheid. Zowel de 910D2 als de 910D3 maken gebruik van Titleist's nieuwe SureFit Tour dual-angle hosel, een doorbraak op het gebied van fitting technologie, geïnspireerd op het buigen van metal woods op de Tour, om een exactere balvlucht te bereiken door het aanpassen van de loft- en liehoek.
 
De SFT hosel beschikt over een matrix van 16 unieke loft/lie combinaties, die het voor de fitter of de golfer mogelijk maken zowel links als rechts verbeteringen in de vlucht aan te brengen (meestal door een aanpassing in de lie), en de launch en de spin te verbeteren (meestal door aanpassingen in de loft).  De "dual angle" technologie maakt aanpassingen in loft en lie onafhankelijk van elkaar mogelijk, een unieke functie die alleen toegepast is op de Titleist 910 driver series.
 
“We definiëren de SureFit Tour technologie als een ‘Tour Van-in-a-hosel’, omdat de dual-angle hosel technologie in combinatie met de verwisselbare shaft en het rear bezel gewicht eigenlijk het werk overneemt van een fitter en zijn goed uitgeruste Tour Van,” zegt Fred Westerdaal. “We kunnen van de driver nu loft en lie aanpassen, de shaft verwisselen of het gewicht veranderen, maar dan gewoon op de tee.”
 
De nieuwe 910D2 en 910D3 drivers zullen vanaf medio  november 2010 verkrijgbaar zijn.Voor informatie over de Titleist 910 drivers kunt u terecht op de  Titleist 910 Drivers pagina op www.titleist.co.uk.