3

Equipment nieuws

Taylormade R11 ijzers

De Taylormade R11 ijzers, 16 % meer spin door verbeterde groeven.

De R11 ijzers combineren de afstand en vergevingsgezindheid van de Burner 2.0 met het gevoel en precisie van de TP-lijn die in het voorjaar is geintroduceerd. Net als de Tour Preferred clubs zijn de R11 ijzers bedoeld voor spelers die het uiterlijk van een traditionele blade wensen, maar als bonus een hoge, verre balvlucht willen.

Een van de meest opvallende elementen is de rode Precision Weighting Port in de achterkant, die het mogelijk maakte het zwaartepunt zeer precies te plaatsen. Hierdoor wordt bij alle ijzers de optimale balvlucht gegenereerd, dus iets hoger bij de lange ijzers en strakker bij
de korte ijzers.

Daarnaast zegt Bret Wahl, senior director van de ijzers ontwikkelingsafdeling van TaylorMade,
produceren de groeven van de R11 16 % meer spin dan van de Burner 2.0 IJzers. Door de USGA's beslissing de scherpe hoeken en het grotere volume van de groeven te verbieden in 2008, is er veel tijd in de ontwikkeling van de groeven gestoken en het resultaat is nu zichtbaar bij de R11 ijzers.

Ook zijn de lage ijzers iets groter (en dus vergevingsgezinder), terwijl de korte ijzers compacter zijn om de bal beter te kunnen manoeuvreren.

Het dunne clubblad van de R11 ijzers zorgt voor veel balsnelheid en afstand. Ook de zool is relatief dun en de leading edge scherp, om de soepel door de ondergrond te snijden.

De R11 is een gegoten (cast) club, maar TaylorMade heeft het gevoel en geluid geoptimaliseerd om de betere speler aan te spreken. Ook is het uiterlijk voor een cavity-back zeer traditioneel, met een dunne toplijn die naadloos overloopt in de hosel.

Prijs (8 ijzers): 799,-

www.taylormadegolf.eu