3

Equipment nieuws

TaylorMade R11 en Burner 2.0 Superfast driver nu in de Winkel

Naast het nieuwe witte uiterlijk van de nieuwe R11 en Burner Superfast 2.0 drivers, hebben beide drivers veel nieuwe technologieën te bieden.

De Burner Superfast 2.0 is niet alleen extreem licht (279 gram), hij heeft ook het grootste clubblad van alle TaylorMade drivers en ook bij misslagen is de stabiliteit zeer groot (hoog moment of inertia).Mede door een aerodynamisch clubhoofd en een langere shaft.

TaylorMade heeft de kroon (bovenkant) van de nieuwe drivers wit gemaakt om het contrast met de ondergrond en het zwarte clubblad te optimaliseren. Dit zou het oplijnen makkelijker moeten maken.

Daarnaast doen de clubs door de witte finish groter aan dan ze in werkelijkheid zijn, wat meer vertrouwen moet geven.

De R11 kan in 48 verschillend set-ups worden verandert. Met gewichten in de zool (Movable Weight Technology), een aanpasbare hosel (Flight Control Technology) en de nieuwe aanpasbare zoolplaat (Adjustable Sole Plate).


Hiermee kan de balvlucht volgens TaylorMade van links naar rechts worden aangepast, terwijl ook de vertrekhoek ( launchangle ) met maximaal 2 graden en de spinrate kan  worden beïnvloed.

Het fittingproces gaat in drie stappen. Eerst kies je met de FCT de gewenste loft (van 1 graad hoger tot 1 graad lager). Omdat het clubblad zich hierdoor sluit (hogere loft) of opent (lagere loft), kun je dit met de ASP aanpassen. Tot slot kan met de gewichten in de hiel en de teen (MWT) de gewenste balvlucht worden benadrukt (meer draw of fade).

Het 440cc grote clubhoofd van de R11 heeft een enigszins driehoekige vorm voor een laag en achterin gelegen zwaartepunt voor een hoge balvlucht en veel stabiliteit. De standaard Fujikura Blur shaft (60 gram) heeft een medium-stevige tip voor extra stabiliteit bij impact.

De Burner Superfast 2.0 is verkrijgbaar met drie verschillende lofts (9,5 / 10,5 / 13), net als de TP tourversie (8,5 / 9,5 / 10,5). De R11 en de R11 TP zijn verkrijgbaar met 9 en 10,5 graad loft.

Prijs: € 299 (Burner Superfast 2.0), € 379 (Burner Superfast 2.0 TP), € 429 (R11), € 499 (R11 TP)

Website Taylor Made