3

Equipment nieuws

TaylorMade R1 Driver

Met 168 verschillende instellingen staat de R1 driver van TaylorMade bovenaan in het rijtje van verstelbare woods.

Volgens TaylorMade speelt 80% van de amateurs met een verkeerde loft op hun driver. Een reden hiervoor is dat vroeger werd gesuggereerd dat minder loft meer afstand betekende, maar de moderne drivers genereren veel minder spin en je krijgt nu met meer loft vaak meer afstand.

De R1 heeft geen loft-aanduiding op het clubhoofd staan omdat deze driver over twaalf verschillende loft-instellingen beschikt: van 8° tot 12°, met zeven settings met een standaard lie en vijf settings met een upright lie (wat draw stimuleert).

Daarnaast kan de hoek van het clubblad (face-angle) op zeven verschillende manieren worden ingesteld om een bepaalde balvlucht te  stimuleren. Je kan kiezen voor neutraal (square) iets open, meer open, maximaal open en iets gesloten, meer gesloten en maximaal gesloten.

Tot slot is het zwaartepunt van het clubhoofd door verwisselbare gewichten vijf millimeter te verplaatsen om een draw of fade te stimuleren. Deze drie technologieėn leveren samen 168 instellingen op. 

De herkenbare witte kroon van de R10 en R11 is gebleven, maar wel voorzien van opvallende oranje, zwarte en grijze graphics. Volgens TaylorMade helpt dit om de club bij het adresseren haaks op het doel te zetten en daarnaast zou de V-vorm de focus vergroten.

Door de variėrende dikte van de kroon ligt het zwaartepunt laag en meer naar voren, wat resulteert in een hoge vertrekhoek en meer balsnelheid. De van TaylorMade bekende Inverted Cone achter het clubblad vergroot de sweetspot voor extra lengte bij minder goed balcontact.

Dustin Johnson had deze driver in zijn tas, tijdens zijn winst in het Hyundai Tour Of Champions afgelopen week in Hawaii.

De R1 driver is uitgerust met een zeer stabiele Aldila RIP Phenom 55 shaft voor een optimale vertrekhoek en spin. Hij ligt vanaf begin februari in de winkel.

Shaft opties R1 : X (61 gram), S (58 gram), R (55 gram) en M (53 gram), L (ladies)

Prijs: € 499,- / € 599,- (R1 TP)

Meer info

12 januari 2013 - 11.00 uur