3

Equipment nieuws

TaylorMade komt in 2012 met de RocketBallz serie

De compleet nieuwe lijn bevat Drivers, woods, hybrides en ijzers, met de Hollywoodachtige naam RocketBallz.

Tijdens het testen van de prototype hybride sloeg Dustin Johnson zo ver dat hij maar bleef zeggen: ‘It’s like a rocket’, en de technici etsten de naam RocketBallz in het clubhoofd. De werd uiteindelijk gebruikt voor de nieuwe lijn, die begin februari in de winkel liggen ( Drivers, woods, hybrides en ijzers).
 
RBZ Driver - Uitgerust met Flight Control Technology (FCT), waarmee face angle, loft, lie en in acht verschillende posities zijn in te stellen. Lange (46 inch) en lichte (50 gram) shaft voor hoge swingsnelheid. Clubhoofd van 460 cc met witte kroon en zwart PVD clubblad. Ook beschikbaarin TP versie.

Prijs: € 329,- Lofts: 9,5 / 10,5 en HL

RBZ Woods - Clubblad van hard 455 staal dat aan een gegoten body is gelast voor optimale flexibiliteit en een groter en dieper clubblad. Het zwaartepunt ligt laag (hoge balvlucht) maar meer naar voren (weinig spin). Lichtgewicht shaft en grip voor hoge swingsnelheid. Witte kroon en zwart clubblad voor optimaal contrast. De TP versie is wat kleiner dan de normale. 
 

Prijs: € 229,- Lofts: 15 / 17 / 19 / 21 / 24 graden
 
RBZ Rescues - Lichtgewicht shaft en grip voor hoge swingsnelheid (in totaal nog geen 350 gram). Het clubblad is groot en diep, maar het zwaartepunt ligt laag en voorin, wat zorgt voor een hoge balvlucht en weinig spin. Hoog trampoline-effect (COR) voor veel balsnelheid. De TP versie is kleiner en heeft een zwaardere, stijvere shaft.

Prijs: € 179,- Lofts: 19 / 21  / 24 / 27 graden
 
RBZ IJzers - Game improver met een heel dun clubblad dat dikker en stijver aan de buitenkanten en loopt dunner naar het midden van het clubblad.  Hierdoor is het trampoline-effect (COR) verhoogd, wat zorgt voor een hogere balsnelheid. De accuratesse is verbeterd door een strip in de teen (Toe-Bar), die het clubblad hier stabieler maakt. De lange ijzers (3-5) hebben een groot, hol clubhoofd voor een laag zwaartepunt, zodat de lofts sterker konden worden. De midden ijzers hebben een undercut-cavity terwijl de korte ijzers compact zijn, een trend die de laatste jaren vaker wordt toegepast. Lange ijzers zijn vergevingsgezind en de naar de wedge toe neigen de ijzers meer naar de blade vorm, voor meer gevoel.

Er is ook een Max-versie. Prijs: € 699,- (8 ijzers) IJzers: 3 t/m PW

Taylor Made

Datum: 26 december 2011 - 14.00