3

Equipment nieuws

Ogio Golfbag

Vier het begin van een nieuw seizoen met een nieuwe golftas

In de golfwereld staat de naam Ogio gelijk aan kwaliteit. In de zomer halen golfers hun stoffige oude golftassen van zolder halen na een lange winter moet er misschien naar wel wat meer gekeken worden dan alleen de swing...

Een behoorlijke golftas betekent meer dan er goed uitzien. Behalve voor het ontwerp van verbluffend mooie tassen is Ogio de laatste tijd verantwoordelijk voor verschillende van de belangrijkste technische vernieuwingen op het gebied van golftas-ontwerp.

Het 2-tegen-1 schouderriemsysteem heeft een schuivende draagriem die de tas in één keer omzet van een tas met een enkele naar een dubbele schouderriem. Als je hem gebruikt als tas met een enkele schouderriem, bevat het gewatteerde gedeelte beide draagriemen, wat zorgt voor dubbel draagcomfort.

Het omzetten van de tas van een enkele naar een dubbele draagriem is een bijzonder eenvoudige procedure. Men hoeft alleen de compression sleeve naar beneden te schuiven, een van de bevestigingsclips aan een tweede bevestigingspunt te monteren en de draagriemen over de schouder te schuiven. Omdat de beide riemen even groot en gewatteerd zijn is er geen ‘rechter’ of ‘linker’ kant en werken ze even goed aan beide zijdes.

De Hoode is een ritsloze regenkap die naadloos aansluit bij de bovenkant van de tas door hem te bevestigen aan de geïntegreerde clips waardoor men dadelijk en zonder ergernis de beschermde clubs kan bereiken. Nadat de club uit de tas is gehaald sluit de verticale opening automatisch de opening van de tas af, dankzij de glasvezel spijlen.

Aad van Os, de Europese distributeur van Ogio heeft vaak meegemaakt in grote sportgoederenwinkels dat klanten die niet eens voor een golftas kwamen spontaan verliefd werden op de Ogio tassen toen zij ze van dichtbij zagen, en regelmatig werden ze ter plekke gekocht.

“Het klinkt misschien gek, maar het heeft veel te maken met Fred Couples zelf die nauwbetrokken is bij Ogio,” zegt meneer van Os. “Freddy is zo’n geweldige kerel en heeft veel goede eigenschappen die Ogio ook graag in zijn producten ziet: probleemloos, ontspannen, in ernst over zijn golf en met een van de soepelste motorieken die er ooit geweest zijn.

Evenwicht, comfort, duurzaamheid en het breedste aanbod van alle golftasmakers in de wereld. Dit zijn de steekwoorden van Ogio.