3

Equipment nieuws

Nike VRS Covert Driver

Vijftien verschillende settings om loft en face angle in te stellen is indrukwekkend, maar een driver met een cavity back is innovatief.

De Amerikaanse Sport Giant heeft bij de nieuwe VRS Covert driver een Cavity Back weten te ontwikkelen, tot voor kort alleen gezien bij ijzers.

De designers hebben in het achterste deel van de zool een holte gecreëerd, die moet zorgen voor meer stabiliteit bij impact, meer afstand en meer controle. De cavity is bij het adresseren niet zichtbaar omdat hij schuil gaat onder de rode kroon, vandaar de naam ‘Covert’ (verborgen). 
 
Een logisch gevolg van het innovatieve ontwerp is dat er meer gewicht in de hiel en teen en teen van het clubhoofd kan worden geplaatst, wat zorgt voor een hoger moment of inertia (traagheidsmoment) en dus meer vergevingsgezindheid en behoud van afstand bij het balcontact naast de sweetspot.
 
De balsnelheid wordt ook vergroot door de variabele diktes van het clublad (NexCOR). Door deze technologie wordt de sweetspot als het ware ‘uitgerekt’ tot de hiel, omdat veel amateurs de bal hier raken.
 
De nieuwe driver is ook uitgerust met FlexLoft. De aanpasbare hosel biedt vijftien verschillende settings om de balvlucht te optimaliseren voor de swingkarakteristieken van de gebruiker. Je kan kiezen voor lofts van 8,5° tot 12,5° en onafhankelijk hiervan is het ook mogelijk om het clubblad ‘open’ of ‘dicht’ te zetten en daarmee een fade of draw te stimuleren.
 
De High Speed Cavity Back Driver ligt begin februari 2013 in de winkel en komt beschikbaar in twee modellen. De Tourversie is 430cc groot en heeft een ‘hoger’ clubblad en een vaste gewichtsschroef. Het normale model heeft de maximale inhoud van 460cc  en is daardoor iets breder.

De driver is uitgerust met de  lichtgewicht Mitsubishi Rayon Kuro Kage shaft met een hogere koolstofdichtheid voor controle en power.
 
Prijs: € 299,- / € 399,- (Tour)

Meer info

15 november 2012 - 18.30 uur