3

Equipment nieuws

Nike Method Concept putter

De Nike Method-putters hebben naam gemaakt dankzij dertig overwinningen wereldwijd waaronder drie majors. Vanaf februari ligt Nike Method Concept mallet putter in de winkel.

Het blad van de putter is licht, slechts 90g. De kop zwaar, met een gewicht van 200g. Deze innovatieve combinatie van de twee delen geeft een ideale gewichtsverdeling en wordt het zwaartepunt geoptimaliseerd. Gepaard met een hoog MOI (traagheidsmoment) voorkomt dit dat de putter gaat draaien en dat zorgt weer voor een zuivere beweging en een veel betere rol van de bal.

De technologie van de polymetalen groeven is te vinden in alle Nike Method-putters. Het zou minder backsping genereren en daardoor een snellere voorwaartse beweging. Weinig backspin resulteert in meer accuraatheid. Daarbij dempen de groeven de meeste trillingen en zorgen ze volgens Nike voor veel gevoel.


"Method-technologie putter voelt goed en laat de bal geweldig rollen ", aldus Nike Golf atleet en 2011 Masters kampioen, Charl Schwartzel. "Dit zijn de belanrijkste aspecten bij het putten."

Beschikbaarheid: februari 2012

Nike Method Concept putter: 119,95 pond, 169 RH / LH: 33 ", 34", 35 "

Nike.com