3

Equipment nieuws

Nieuwe FJ Base Layer maakt Footjoy Outerwear voor alle weersomstandigheden geschikt.

FootJoy kondigt de lancering van de FJ ProDry® Performance Base Layer en het nieuwe FJ Layering System aan, speciaal ontwikkelt voor de golfwereld met als doel 'to Make Every Day Playable´. Het lagen systeem bevat lichtgewicht, stretch, en vooral dunnere en beter ademende kledingstukken die ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur goed gereguleerd kan worden en zich beter aanpast aan wisselende weersomstandigheden, en tegelijkertijd zorgt voor alle bewegingsvrijheid tijdens de golfswing.
 
De lancering van de nieuwe FJ ProDry® Performance Base Layer, verkrijgbaar vanaf half oktober, completeert het drie-lagen systeem. De kleding beschikt over een golf compressie pasvorm die zich aan het lichaam aanpast, wat de bloedstroom stimuleert, de warmte reguleert en vermoeidheid tegengaat. Tegelijkertijd wordt er een ultieme mate van bewegingsvrijheid tijdens de golfswing gegarandeerd.

 “Het nieuwe FJ Layering System is ontwikkeld vanuit feedback van golfers, intensieve research en jaren van ervaring met productinnovatie,” aldus Mirte de Jager, sales  manager van Acushnet Nederland en importeur van FootJoy, “Nu kunt u, welke condities u ook aantreft op de golfbaan, uw kleding comfortabel en vol vertrouwen in lagen aanpassen om een maximale prestatie te leveren.”

De BASE LAYER levert een basislaag voor vochtregulering en comfort, essentieel voor het regelen van de lichaamstemperatuur. Door het transpiratievocht af te voeren zorgt het voor een warm, droog bovenlichaam.  Steve Stricker debuteerde met dit kledingstuk op het 2010 Open Championship op St. Andrews, in de strijd tegen het koude, winderige weer.

De MID LAYER is van toepassing op veranderlijk weer. Deze laag, het Performance Golf Shirt met lange mouw, is gemaakt van een exclusief, nieuw ProDry® fabricaat,  bedoelt om transpiratievocht snel te laten verdampen en te zorgen voor een excellente thermoregulatie.

De OUTER LAYER is kenmerkend voor  FootJoy, gezien het feit dat FJ al sinds jaar en dag producten levert die ultieme bescherming tegen de elementen bieden. Opties voor de Outer Layer zijn kledingstukken uit de Tour Collection, de Performance range en de trendy FJ Sport lijn. 

Meer dan 100 Tourspelers zijn al overtuigd van de prestaties van de FJ outerwear, en vertrouwen erop onder de meest extreme weersomstandigheden.  "Het is een strijd om warm en droog te blijven bij wisselende weertypes, " zegt ‘s werelds #4 Steve Stricker. "Verschillende lagen van dun materiaal zorgen ervoor dat ik mijn kleding aan kan passen aan het weer, zonder dat dit van invloed is op mijn swing."