3

Equipment nieuws

Golfdemodagen Mizuno

Mizuno Corporation is een Japanese sportconcern, in 1906 opgericht in Osaka door Rihachi Mizuno en zijn jongere broer Rizo. Destijds was het een sportwinkel waarvanuit zij geimporteerde Amerikaanse golf en honkbal artikelen verkocht. Op een gegeven moment wilde zij meer kwaliteit leveren dan de geimporteerde producten en lieten deze op maat maken door lokale bedrijven, die de artikelen konden produceren met een hogere kwaliteit. Deze producten kregen de familienaam Mizuno waardoor het bedrijf ontstaan is.

Mizuno ontwikkeld producten voor judo, tennis, honkbal, volleyball, wintersport, fietssport, athletiek en golf, het is momenteel een van de grootste sportmerken in  de wereld.

Bekende Tourspelers: Luke Donald & Chris Wood

24-3-2013  Golfbaan Turfvaert Rijsbergen Mizuno
27-3-2013  Golfbaan Hitland Nieuwerkerk a/d IJssel Mizuno
27-3-2013  Golfbaan 't Zelle Hengelo (G) Mizuno


Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe golfset of Driver en u wilt diverse golfmerken testen kunt u naar een goede golfshop gaan, waar het mogelijk is om je op te laten meten, en zelfs af te slaan op een golfsimulator.

Maar als ik voor mezelf spreek zie ik de bal liever vliegen in de open lucht. Dat kan vaak op een golfshop bij een golfclub uw golfpro kan u zeer goed adviseren maar heeft niet altijd alle merken in de shop.

 

Tijdens de Golfdemodagen kunt u op de driving range ijzers, fairway woods, driver, wedges en hybrids uit proberen. In sommige gevallen is ook een Tourbus aanwezig waar de clubs net als voor de Tourpro geheel op maat kunnen worden gemaakt. Tegenwoordig komen sommige merken ook met een radar ( Flightscope of Trackman) deze radar geeft de volledige vlucht van de bal weer, verder krijgt u als speler feedback over uw swingsnelheid, zwaaibaan, invalshoek, effectiviteit enz.