3

Equipment nieuws

Golf Demodagen Nike

Nike is een bedrijf dat is vernoemd naar de griekse godin van de overwinning. Het bedrijf is actief op vele terreinen van sport.

Nike is actief in golf sinds de jaren 80 als fabrikant van kleding en schoenen. Pas in 1998 is het zich actief gaan richten op het hele scala aan golf artikelen. Het begon met golfballen en later kwamen daar de golfclubs bij. Wanneer je aan Nike Golf denkt denk je aan Tiger Woods. In 2000 is met hem de grootste sponsor deal tot dat moment afgesloten voor 100 miljoen dollar (totale looptijd 5 jaar).

Bekende Tourspelers: Tiger Woods, Rory Mcilroy Ross Fisher, Simon Dyson, Michelle Wie

 
 

 
Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe golfset of Driver en u wilt diverse golfmerken testen kunt u naar een goede golfshop gaan, waar het mogelijk is om je op te laten meten, en zelfs af te slaan op een golfsimulator.

Maar als ik voor mezelf spreek zie ik de bal liever vliegen in de open lucht. Dat kan vaak op een golfshop bij een golfclub uw golfpro kan u zeer goed adviseren maar heeft niet altijd alle merken in de shop.

Tijdens de Golfdemodagen kunt u op de driving range ijzers, fairway woods, driver, wedges en hybrids uit proberen. In sommige gevallen is ook een Tourbus aanwezig waar de clubs net als voor de Tourpro geheel op maat kunnen worden gemaakt. Tegenwoordig komen sommige merken ook met een radar ( Flightscope of Trackman) deze radar geeft de volledige vlucht van de bal weer, verder krijgt u als speler feedback over uw swingsnelheid, zwaaibaan, invalshoek, effectiviteit enz.