3

Equipment nieuws

Eerste ijzers van Cobra met een zwart clubhoofd de S3 serie

De nieuwe lijn S3 ijzers van Cobra bestaat uit drie modellen en dan zijn er ook nog twee damesversies beschikbaar.

Voor de lage handicappers is er de S3 Pro, een forged (gesmede) combiset met cavity back lange ijzers en muscle back korte ijzers. De eerste hebben een iets hogere balvlucht en iets meer vergevingsgezindheid, en met ijzer-7 tot en met PW moet je de bal meer manoeuvreren.

Voor de grote groep midden handicappers is er de standaard S3 ijzers. De E9 Face Technology maximaliseert de sweetspot: ellipsvormig in de lange ijzers, ovaal in de middenijzers en cirkelvormig in de korte ijzers.

Om de balsnelheid te verhogen, is de lange- en middenijzers gekozen voor hypersteel, waardoor het clubblad twintig procent dunner kon worden gemaakt. De midsize zool loopt bij de hiel en de teen smaller toe, wat de speelbaarheid moet vergroten. Door het gebruik van meerdere materialen zit het meeste gewicht in de zool en aan de zijkanten, wat zorgt voor veel stabiliteit. De (verborgen) toplijn van polymeer en de cavity met urethaan helpen ook bij het dempen van vibraties.

De meest vergevende set uit de S3 serie is de Max, een oversized ijzer. Het meest gewicht zit laag en achter in het clubhoofd, wat zorgt voor een hoge balvlucht. De zool is breed en is uitgerust met rails, om de interactie met de ondergrond te verbeteren.

De S3 en S3 Max zijn verkrijgbaar zijn voor heren- (4-SW) en dames (5-SW).

Een graphite shaft zal wat duurder zijn dan staal.

Prijs: 125,- (S3 Pro), 93,- (S3), 72,- (S3 Max)

Website