3

Equipment nieuws

De nieuwe K15 serie van PING

Na vier jaren dienst wordt de Rapture serie niet meer gebouwd door Ping. Eerst was er de Ping Rapture en twee jaar later kwam er de Rapture V2 (versie 2).
Beide modellen waren Ultra gameimprovement ijzers makkelijker dan makkelijk, zeer vergevingsgezind en technisch het beste en mooiste wat er in Phoenix gemaakt kon worden.
Er is nu een opvolger. De K-15 serie.
Ook een zeer vergevingsgezinde golfclub, ook een technisch zeer geavanceerde golfclub! De serie bestaat uit een een compleet gamma, Drivers, fairway houten, hybrides en natuurlijk ijzers.
De Ping sales rep was op bezoek en dat gaf ons de mogelijkheid eens uitgebreid kennis te maken met deze nieuwe producten.


De driver en fairway houten zouden een mooie oplossing kunnen zijn voor die golfers die het slicen moe zijn. Ze hebben beide de Straight Flight Technology. Wat zoveel betekent als het hebben van een eenvoudiger te richten slagvlak en een extra gewicht op de hiel van de kop. Dit extra gewicht  maakt het makkelijker om het slagvlak door de bal te laten roteren.

De driver verkrijgbaar in lofts van 9,5, 10,5 en 12 graden loft heeft ook nog eens een langer dan gebruikelijk slagvlak voor een hoog MOI (minder gevoelig voor open of gesloten draaien van het slagvlak.) Er zijn natuurlijk weer de nodige shaft stijfheden beschikbaar dus voor elke speler is er een ideale combinatie die we graag met u uitzoeken via de n-Flight.

Bij de fairway houten is het meteen zichtbare eigenschap dat ze plat en diep zijn. Hierdoor kan het zwaartepunt ver naar achter geplaatst worden. Dat zorgt voor een hoge lanceerhoek en weinig spin op de bal voor veel afstand. De lofts? Wel er is een # 3 met 16 graden, een # 5 met 19 graden en een 7 hout met 22 graden.


Er is dus genoeg te kiezen voor een slimme set-samenstelling.Daar is ook rekening mee gehouden bij de hybrides en ijzers. U zult tevergeefs zoeken naar een 3 of 4 ijzer bij deze nieuwe set. Die zijn namelijk vervangen door hybrides.


Maar eerst de ijzers. Door een titanium face te integreren in een stalen frame is de K-15 een ijzer met een heel grote vergevingsgezindheid en optimale lanceer condities. Dankzij dat titanium slagvlak  konden de Ping techneuten het slagvlak groter maken en 27 gram meer gewicht aan de buitenrand van het slagvlak onderbrengen. Een groter MOI is het gevolg en een dieper en verder naar achter liggend zwaartepunt. Dit zorgt dan weer voor een hogere  lanceerhoek en minder spin wat dan weer minder loft en meer vluchtafstand tot gevolg heeft. Een klein wonder is er weer verricht.

In de hybride koppen zit op een strategische plek een extra gewicht om het MOI te vergroten om deze stokken extra vergevingsgezind te maken. De offset shaft/kop relatie verhoogt de lanceerhoek en vermindert de backspin. De lofts van de hybrids zijn iet zo belangrijk. Er zijn clubs die uw ijzer 3,4,5 en 6 kunnen vervangen

Alle Ping K-15 producten zijn verkrijgbaar vanaf de derde week van Augustus. Bovendien kunt u donderdag 26 Augustus alles komen testen tijdens de Ping Demodag.

 

http://www.thecountrygolfshop.nl/assortiment/clubs/80-ping-k-15.html

Tekst The Country Golf Shop