3

Equipment nieuws

Callaway X Hot Driver en Woods

Bij de X Hot driver heeft een clubhoofd van titanium dat door een nieuwe giettechnologie extreem dun is, zodat het swinggewicht heel laag wordt gehouden. Dit resulteert vooral bij golfers met een gemiddelde swingsnelheid in extra lengte.

Een bijkomend voordeel van de Thin Casting Technology is dat de hogere lofts extra drawinstelling kan worden toegekend, om zo de slice tegen te gaan. De lagere lofts hebben een neutrale set-up.


Ook de Speed Frame Face Technology zorgt voor gewichtbesparing, waardoor het clubblad lichter en stijver kan worden gemaakt en dat zorgt voor meer balsnelheid en meer consistentie in de afstanden zelfs bij minder goed balcontact.

De X-Hot driver (clubhoofd 460 cc) heeft een aanpasbare OptiFit hosel, waarmee het clubblad open, neutraal of dicht kan worden gezet om accuratesse en balvlucht te optimaliseren. Hij is beschikbaar met lofs van 9,5°, 10,5°, 11,5° en 13° HT  en is vanaf eind januari verkrijgbaar. De X-Hot Pro is iets kleiner (440cc), heeft
standaard een licht openstaand clubblad en ligt vanaf half februari in de winkel.

De X-Hot fairway woods zijn gemaakt van Carpenter 455 stainless staal waarmee ze het clubblad 40% dunner hebben kunnen maken dan de versie van vorig jaar en de sweetspot is maar liefst 90% groter. Dit zorgt voor een trampoline-effect dat tegen de limiet van de USGA en R&A aan zit. Volgens Callaway slaat Alvaro Quiros 16 meter verder met deze  fairway metalwood.

Binnen in het clubhoofd zit net als bij de driver een golfvormige (wave-shaped)gewichtsplaat die zorgt voor een extreem laag zwaartepunt. Het gevolg: veel balsnelheid, stabiliteit en lage, consistente spin. De X Hot standaard geleverd met een Project X Velocity shaft is beschikbaar als houten 3, 4, 5, 7, 9 en 11 en de X Hot Pro heeft de volgende lofts: 13,5°, 15°, 17° en 19°.

vanaf 15 januari in de winkel:

• X Hot Driver en de X Hot Pro Driver (standaard geleverd met de Project X Velocity shaft): Euro. 329,00
• X Hot Fairway Woods en de X Hot Pro Fairway Woods: Euro. 229,00

www.callawaygolf.com/xhot

10 januari 2013 - 11.30 uur